Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Procurorul Diacov îi acuză pe unii judecători de decizii ilegale (VIDEO)

25 sep. 2015,, 11:12   Societate
2952 0

Procurorul Diacov îi acuză pe unii judecători de decizii ilegale
Foto: noi.md

Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, susține că trei judecători de la Curtea de Apel Chișinău au pronunțat o decizie contrară legii și trebuie trași la răspundere. Potrivit lui Diacov, magistrații au dispus eliberarea din arest preventiv a unui infractor periculos, lider al unei grupări internaționale de traficanți de droguri, notează NOI.md.

Procurorul municipiului a precizat că gruparea, formată din 40 de indivizi, procura droguri din Spania, le introducea prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova și ulterior le comercializa în Federația Rusă.

Potrivit lui Ion Diacov, învinuitul s-ar fi aflat în cîrdășie și cu administrația Penitenciarului nr.13, care l-ar fi ajutat să influențeze martorii în acest dosar.

„Pe 23 septembrie, Curtea de Apel a admis recursul avocatului și l-a eliberat de sub arest pe unul dintre liderii grupării. Acest lider este o persoană anterior condamnată pentru săvîrșirea unor infracțiuni deosebit de grave, pentru care a făcut șapte ani de pușcărie. Ulterior s-a stabilit că avea legătură cu administrația Penitenciarului, i-au dat telefoane mobile, el de acolo influența martorii care conlucrau cu ancheta. Dacă a fost dispus arestul la domiciliu, trebuia să fie escortat, dar el a urcat în mașină și a plecat”, a precizat Diacov.

Procurorul mai spune că a înaintat un demers Procuraturii Generale și Consiliului Superior al Magistraturii, prin care a cerut să fie examinată legalitatea acțiunilor celor trei magistrați.

„Noi lucrăm nopți întregi, iar judecătorii aceștia au vrut să-l elibereze și l-au eliberat. În decizie nu este nicio argumentare în genere. Este o bănuială rezonabilă că acest lucru s-a făcut ilegal și trebuie intentat dosar penal. Noi trebuie toți să fim egali în fața legii. Aici se scuipă pe lege și nimic nu se întîmplă”, a adăugat Ion Diacov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?