X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Federaţia de Judo, mulţumită de rezultatele naţionalei la Campionatul European de Juniori

24 sep. 2015,, 11:15   Sport
4537 1
Foto: noi.md
Echipa moldovenească a demonstrat la Campionatul European de Judo pentru Juniori, desfăşurat în Austria, un rezultat bun, aducînd acasă o medalie de argint şi trei de bronz, a declarat preşedintele Federaţiei de Judo din Moldova, Andrei Golban.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă el a spus că Nicon Zaboroşciuc a luat argintul în categoria de 81 kg, iar Dorin Goţonoagă – bronzul. Pe a treia treaptă a piedestalului au urcat şi Denis Vieru (60 kg), şi Cristina Budescu (48 kg).

"Ei au făcut tot posibilul pentru a cîştiga. Au fost aproape de a lua medalii Mihai Doncilă (55kg) şi Gheorghe Blanaru (66 kg ), însă au ajuns doar pe locul cinci", a menţionat Golban.

În tabelul general Moldova a luat locul 10 din 33 de ţări. În total la campionat au participat peste 400 de sportivi din 42 de ţări, inclusiv 12 din Moldova.

Viceministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş Hîncu, a promis că sportivii care s-au evidenţiat vor beneficia de premii şi burse lunare.

"Pentru locul doi premiul va fi de 9 mii de lei, iar bursa – de 4,5 lei. Pentru locul trei – 6 mii şi 3,5 mii, respectiv. Ne-am dori să premiem şi sportivii care au luat locul cinci, oferindu-le cîte 1,3 mii de lei şi o bursă de 2,5 mii de lei".

Preşedintele federaţiei a menţionat că "pînă în prezent judocanii nu au o sală proprie pentru antrenamente", adăugînd că Organizaţia Mondială de Judo, în frunte cu Marius Vizer, este dispusă să finanţeze construcţia unei asemenea săli.

El a informat că intenţionează să ceară Primăriei Chişinău acordarea unui teren pentru construcţia sălii. Potrivit lui, obiectul va costa circa 180 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?