Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Funcționarii publici vor fi obligați să raporteze actele de corupție

23 sep. 2015,, 15:58   Politică
3175 12

Funcționarii publici vor fi obligați să raporteze actele de corupție
Foto: mail.ru

Demnitarii de stat de toate categoriile vor fi obligați să raporteze Centrului Național Anticorupție cazurile de corupție despre care au aflat. Prevederea se conține într-un proiect de lege elaborat de Ministerul Justiției și aprobat astăzi la ședința Guvernului, informează NOI.md.

Potrivit documentului, obligația de a raporta actele de corupție și cele conexe le va reveni tuturor funcționarilor publici, precum și persoanelor antrenate în sistemul judiciar. Informația urmează a fi prezentată CNA-ului în termen de trei zile lucrătoare. La rîndul său, CNA va trebuie să verifice datele puse la dispoziție și să anunțe denunțătorul, în termen de 30 de zile, despre rezultatele examinării.

Proiectul mai stabilește măsurile de protecție față de persoanele care raportează actele de corupție, dar și sancțiunile pentru neraportare. Astfel, funcționarii care nu vor denunța actele de corupție despre care cunosc vor fi sancționați disciplinar.

Sub incidența Legii cu privire la obligativitatea raportării actelor de corupție cad și liderii de partid și ai organizațiilor social-politice, persoanele care dețin o funcție de conducere în cadrul întreprinderilor de stat. Proiectul de lege urmează a fi expediat spre examinare Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?