X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Usatîi: Cineva segmentează electoratul prin intermediul problemei lingvistice

23 sep. 2015,, 15:10   Politică
33208 3
Усатый: С помощью языковой проблемы кто-то сегментирует электорат
Foto: ru1.md
„Cineva își dorește foarte mult să segmenteze electoratul, pentru ca oamenilor să le fie mai dificil să se unească împotriva oligarhilor”, consideră liderul „Partidului Nostru” Renato Usatîi, relatează NOI.md.

Reprezentanții OSCE s-au arătat interesați de opinia politicianului pe marginea problemei naționale în Moldova și, în special la Bălți. El le-a răspuns: „În copilăria mea această întrebare nu a existat, la fel cum nu există nici acum. Ea este adresată de politicienii care dezbină societatea în mod intenționat. Astfel ei comit o infracțiune pentru care vor fi taxați de poporul multinațional din Moldova. Ce limbă vorbim noi? Eu sînt moldovean și vorbesc limba moldovenească. Așa m-au învățat părinții. Acest lucru nu înseamnă că trebuie oprit cineva care vorbește limba română, rusă, ucraineană, găgăuză, idiș sau ebraică”.

În opinia lui, problema limbii este la fel de artificială ca și cea națională. „Cineva își dorește foarte mult să segmenteze electoratul, pentru ca oamenilor să le fie mai dificil să se unească împotriva oligarhilor. Astăzi, cu acest lucru se ocupă partidele de la guvernare, iar Platforma «DA», judecînd după comportamentul ei de ieri la Primăria municipiului Chișinău, le face jocul. Toți cetățenii trebuie să cunoască limba de stat? Desigur, dar interdicțiile și constrîngerile doar împiedică dobîndirea acestor cunoștințe”, spune primarul de Bălți.

El a respins afirmația precum că „Partidul Nostru” este unul prorus. „Partidele orientate spre exterior, însoțite de așa-numitele probleme lingvistice și naționale, deja de mai mulți ani împiedica Moldova să se dezvolte. Partidul Nostru este unul promoldovenesc. Din el fac parte 35 de mii de oameni din toate etniile reprezentate în Moldova, cu diverse preferințe geopolitice. Ce l-ar putea uni pe poporul moldovenesc? Lupta împotriva oligarhilor care ne-au furat viitorul și reintegrarea cu Transnistria”, a scris Renato Usatîi pe rețelele sociale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?