Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Candu: Preţul anchetei ”jafului secolului” este mai mic decît cel anunţat de premier

22 sep. 2015,, 11:55   Politică
2866 8
Foto: noi.md
Unii politicieni fac speculaţii cînd afirmă că desfăşurarea celei de-a doua etape a furtului miliardului de dolari din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank de către agenţia Kroll va costa mult, preţul adevărat va fi cu mult mai mic, afirmă preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit agenţiei "Infotag", deputatul a spus luni seara la PublikaTV că vizita reprezentanţilor Kroll în Moldova, de săptămîna trecută, a influenţat pozitiv relaţiile bilaterale şi, posibil, în curînd va fi semnat contractul de desfăşurare a celei de-a doua etape a anchetei.

"Contractul va fi semnat dacă nu vor exista obstacole din partea clasei politice. În privinţa costului contractului, trebuie să recunoaştem că oamenii au fost induşi în eroare. Intenţionat sau nu, dar aceasta ţine de responsabilitatea politicienilor sau a celor care nu doresc investigarea furtului. Kroll va primi o anumită sumă de bani, dacă banii vor fi returnaţi imediat. Adică este prima sumă returnată. Pentru returnarea următoarelor procentul se va reduce. Nu pot numi cifre, însă acestea, ca şi condiţiile contractului, sînt departe de cele anunţate anterior", a precizat Candu.

Potrivit lui, Kroll acceptă o sumă cu diferite reduceri, ceea ce va fi o ofertă foarte avantajoasă.

Spicherul consideră că prim-ministrul Valeriu Streleţ şi-a permis o serie de declaraţii inadmisibile la adresa guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, ceea ce a prejudiciat imaginea întregii instituţii.

"Nu-l voi condamna pe domnul Streleţ pentru atitudinea lui faţă de BNM. Trebuie să înţelegem că şi asupra premierului sînt exercitate presiuni în legătură cu funcţia sa. Este dificil să fii premier. Conştient sau nu, omul poate greşi. Şi în alte ţări sînt politicieni care au ajuns în asemenea situaţii", asigură Candu.

La începutul lunii septembrie Valeriu Streleţ a declarat că nu s-a ajuns la un acord cu agenţia Kroll privind desfăşurarea anchetei deoarece compania cere o sumă prea mare pentru serviciile sale. Premierul a spus că Kroll doreşte un onorariu de 60% din suma returnată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?