Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ungaria a prezentat trei propuneri pentru gestionarea crizei migranților

19 sep. 2015,, 01:00   Externe
2738 0

Foto: agerpres.ro

Ungaria are trei propuneri pentru gestionarea actualei crize a migranților, a declarat vineri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, la Belgrad, după convorbiri cu omologul său sârb Ivica Dacic și ministrul de interne Nebojsa Stefanovic, relatează MTI. Szijjarto a afirmat că Uniunea Europeană ar trebui să înființeze o forță pentru a proteja frontierele Greciei de fluxul de refugiați. În acest scop, a adăugat el, Grecia ar trebui să stabilească numărul de polițiști de frontieră, militari, nave și elicoptere necesar.

În acest sens, guvernul ungar susține stabilirea de cote pentru a împărți costurile operațiunii, a spus el.

În al doilea rând, UE ar trebui să înceapă să finanțeze taberele de refugiați existente din Turcia, Iordania și Liban, și construirea unora noi pentru a preveni un exod în Europa, dar și pentru ca aceștia să poată reveni în țările lor odată cu revenirea păcii. Aici din nou s-ar putea impune cote sau bugetul UE ar putea fi amendat, a susținut Peter Szijjarto.

Mai departe, ar contribui la soluționarea crizei dacă UE ar furniza ajutor financiar țărilor aflate pe rutele de tranzit ale migranților, inclusiv Macedonia și Serbia, a apreciat șeful diplomației ungare.

Szijjarto a subliniat că gardul construit de-al lungul frontierei ungaro-sârbe nu are nimic de-a face cu Serbia. Singurul scop al gardului este să limiteze valul de refugiați, a spus el, precizând că un nou punct de trecere a frontierei s-a deschis în această vară. De altfel, Szijjarto și Dacic au convenit că relațiile bilaterale 'nu au fost niciodată mai bune' decât în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?