Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Degustarea vinului de către Putin şi Berlusconi s-a soldat cu un dosar penal

17 sep. 2015,, 15:35   Externe
4119 2

Foto: agerpres.ro

Una dintre consecințele recentei vizite a fostului premier italian Silvio Berlusconi în Crimeea, la întîlnirea sa cu președintele rus Vladimir Putin, a fost şi un dosar penal declansat de procurorii ucraineni, dupa ce politicienii au deschis ilegal o sticlă de vin de colectie.

Primul adjunc al procurorului general al Crimeei, Nazar Holodniţki a anunţat că deschiderea ilegala a unei sticle de vin vechi de 240 de ani a adus un prejudiciu de cîteva milioane de hrivne.

Ce au baut cei doi prieteni? Se pare ca din prea mult servilism, administratorul podgoriilor de stat a decis, din proprie initiativa, sa deschida o sticla de vin colecție – Jerez de la Frontera, an recoltare 1775.

În ziua vizitei lui Berlusconi și Putin, proaspat numitul director general al „Massandra”, Ianina Pavlenko, personal a desfacut pentru cei doi una din cele 5 sticle unicat.

Astfel dupa vizita lui Putin si Berlusconi, enoteca „Massandra” din Crimeea mai deţine doar 4 sticle de Jerez de la Frontera, aduse din Spania de fondatorul podgoriilor „Massandra”, contele Mihail Voronţov.

Alte două sticle au fost vîndute la Sothebys în 1990 și 2001. Costul unei astfel de sticle de vin este în prezent de 100-150 de mii de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?