X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În Moldova a fost inaugurat Serviciul-plasament de urgenţă pentru migranți

17 sep. 2015,, 14:30   Societate
4041 2

В Молдове открыли Центр чрезвычайной помощи мигрантам
Foto: news.meta.ua

La Chișinău a fost inaugurat Serviciul-plasament de urgenţă pentru migranți. Centrul a fost instituit pe platforma Azilului republican pentru invalizi și pensionari din municipiul Chișinău. Inițiatorul creării Serviciului este Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei al RM (MMPSF), relatează NOI.md.

La deschidere au participat reprezentanții MMPSF, Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) şi ai Agenției Cehă pentru dezvoltare (CzDA).

Scopul acestui Serviciu este asigurarea protecţiei sociale în regim de urgență a migranților beneficiari care au sosit în RM, consultarea acestora în soluționarea problemelor cu care ei se vor confrunta în prima etapă, precum și oferirea asistenței psihologice și protecției sociale. În etapa inițială plasarea migranților în centru este limitată. Pentru aceasta sînt prevăzute doar 10 paturi, ele vor fi deservite de personalul Azilului republican pentru invalizi și pensionari.

În afară de cetățenii străini centrul va acorda asistență cetățenilor RM care au atins majoratul și au fost repatriați de pe teritoriul altor țări cu statutul de migrant, precum și compatrioților noștri, care se află în situație de criză și necesită incluziunea socială/ familială.

Beneficiarii centrului vor putea să se afle pe teritoriul Serviciului timp de trei luni, cu posibilitatea prelungirii termenului de plasament pînă la o jumătate de an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?