X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Filip: Sectorul IT este una dintre prioritățile economiei moldovenești

16 sep. 2015,, 18:15   Ştiinţă şi IT
5469 4

Филип: IT-сектор является одним из приоритетных направлений экономики Молдовы
Foto: gov.md

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a numit sectorul IT drept una dintre prioritățile economiei moldovenești, în cadrul întrevederii ministrului Pavel Filip cu conducerea raionului Călărași, relatează NOI.md.

„Sectorul IT este o șansă unică nu doar pentru relansarea economică a țării, dar și pentru dezrădăcinarea corupției”, a spus Filip.

Ministrul a informat despre situația actuală din domeniu: „Ne aflăm printre primele 10 țări în lume după viteza de acces la Internet, 75% dintre localitățile țării au cel puțin un punct de conectare la fibra optică, tehnologia 3G acoperă integral teritoriul țării, iar 4G are o acoperire de 35%.”

Pavel Filip s-a referit și la acțiunile întreprinse pentru a face serviciile acordate de întreprinderile coordonate de MTIC mai calitative, mai comode și mai aproape de cetățeni. „Pentru a crea condiții favorabile în domeniul TIC, au fost aprobate și se implementează Strategia Moldova Digitală 2020, Strategia de creștere a competitivității industriei IT, a fost votat în prima lectură proiectul legii despre IT parcuri. Pentru a îmbunătăți nivelul de pregătire a specialiștilor, pe lîngă Universitatea Tehnică va activa Centrul de Excelență IT”, a punctat ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?