Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Securitatea informațională este prerogativa fiecărui utilizator de calculator

16 sep. 2015,, 17:05   Ştiinţă şi IT
5524 2
Информационная безопасность – прерогатива каждого пользователя ПК
Foto: noi.md
Miercuri, 16 septembrie, la Chișinău s-a desfășurat conferința anuală „Securitatea informațională 2015”. Evenimentul a fost organizat de liderul în acest domeniu, compania moldovenească „DAAC System Integrator”, cu susținerea liderului mondial în domeniul securității informaționale, compania „Check Point”. La conferință au participat peste 40 de reprezentanți ai băncilor, întreprinderilor comerciale și de stat, companiilor de telefonie mobilă, informează NOI.md.

În cadrul evenimentului au rostit discursuri reprezentanți ai companiilor „DAAC System Integrator”, „Check Point”, ÎS „Centrul pentru protecția datelor cu caracter personal”, etc.

„Tehnologiile Threat Emulation și SаndBlast, pe care le-am prezentat la conferință, sînt cele mai moderne în lumea securității informaționale. În cadrul unor asemenea conferințe noi, de fapt, ne ocupăm de instruire, relatînd detaliat despre tehnologiile avansate IT. Nimeni nu poate garanta protecția totală a datelor, însă noi oferim soluții care ar reduce la minimum cazurile de furt de date. Cu susținerea «DAAC System Integrator», noi sîntem gata să efectuăm auditul sistemului IT al clientului pentru a stabili starea reală a infrastructurii IT a companiei și a propune soluții pentru asigurarea securității informaționale. Auditul se efectuează gratis”, a declarat reprezentantul regional al companiei „Check Point” în Ucraina și Moldova, Alexandr Ciubaruk.

Referindu-se la principiile de activitate ale companiei pe care o reprezintă, Alexandr Ciubaruk a menționat: „Noi lucrăm asupra contracarării active a atacurilor la comandă, efectuate pentru a pătrunde în rețeaua victimei cu scopul de a fura informații. Compania noastră oferă soluții eficiente, care, la cea mai timpurie etapă, pot preveni sau elimina pătrunderea în rețeaua clienților noștri. În plus, noi oferim informații despre autorii concreți ai tentativei de spargere a rețelei, în ce mod și cu ajutorul căror tehnologii a încercat să facă aceasta”.

Un alt participant la conferință, reprezentant al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, a subliniat că „direcția prioritară în domeniul securității informaționale în Moldova este informarea utilizatorilor de rînd de calculatoare personale despre necesitatea protecției datelor personale”.

„Mulți utilizatori de rînd cunosc în ce condiții datele personale pot deveni accesibile pe Internet și una dintre sarcinile de bază ale companiilor care se ocupă cu asigurarea securității informaționale este de a informa cît mai mulți utilizatori despre metodele de blocare sau radiere a datelor personale în caz de scurgere de informații, precum și despre metodele de profilaxie pentru a nu admite încercările de furt de date”. Astfel a formulat specialistul principala sarcină a companiilor care se ocupă de asigurarea securității informaționale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?