Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Platforma „DA” ameninţă cu grevă generală şi activizarea protestelor

16 sep. 2015,, 15:40   Societate
15538 12
Платформа "DA" угрожает всеобщей забастовкой и активизацией протестов
Foto: infotag.md
Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr" (DA) ameninţă cu grevă generală şi activizarea protestelor. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă în PMAN, deputatul primului Parlament, Valentin Dolganiuc.

"Sîntem impuşi să intensificăm presiunile asupra autorităţilor, deoarece ei nu înţeleg din cuvînt şi continuă să ignore cerinţele noastre. În cazul în care nu vor fi îndeplinite cerinţele protestatarilor, de săptămîna viitoare protestele se vor intensifica", a spus Dolganiuc.

El a îndemnat oamenii să devină activi, dînd citire adresării unui grup de deputaţi ai primului Parlament, care a adoptat Declaraţia de independenţă a Republicii Moldova.

"Aceşti deputaţi, de asemenea, încurajează protestele împotriva guvernării. Ei, la fel ca şi dumneavoastră, sînt oameni simpli, uitaţi de acest stat, care trăiesc în sărăcie, în timp ce conducătorii fură banii publici", a spus Dolganiuc.

Potrivit lui, ieri a avut loc un "dialog constructiv" cu directorul Centrului Naţional Anticorupţie, Viorel Chetraru, a cărui demisie o cer protestatarii.

"Acest lucru însă nu este suficient. Ei încearcă să imite dialogul şi reformele. Aceşti oameni trebuie să plece, autorităţile trebuie să demonstreze că încep să îndeplinească cerinţele protestatarilor, dar nu să tragă de timp. Sîntem gata să acceptăm îndeplinirea pe etape a cerinţelor. Pentru început ar trebui să fie demise patru persoane responsabile de furtul miliardului – preşedintele CNA, procurorul general, preşedintele Băncii Naţionale, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie", a declarat Dolganiuc.

Dolganiuc a anunţat că dimineaţă protestatarii au pichetat reşedinţa preşedintelui, iar după masă – BNM-ul şi Guvernul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?