Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Parlamentul va monitoriza cum se execută hotărîrile CEDO

16 sep. 2015,, 10:45   Societate
2955 0

Parlamentul va monitoriza cum se execută hotărîrile CEDO
Foto: parlament.md

Un grup de deputați liberal-democrați propune crearea unei subcomisii parlamentare pentru monitorizarea executării hotărîrilor enunțate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost înregistrat de către Liliana Palihovici, Maria Ciobanu și Vadim Pistrinciuc, informează NOI.md.

Conform documentului, obiectivul de bază al subcomisiei va fi monitorizarea permanentă a măsurilor întreprinse de autoritățile responsabile de executarea hotărîrilor și deciziilor Curții. Subcomisia parlamentară va coopera cu Agentul guvernamental, care are rolul de bază în definirea și coordonarea măsurilor de executare.

Potrivit autorilor inițiativei, Curtea Europeană a constatat o serie probleme sistemice sau deficiențe în legislația națională care au condus la încălcarea Convenției Europene a Drepturilor Omului. Din acest considerent, Legislativul urmează să monitorizeze dacă lacunele atestate sînt înlăturate în mod eficient.

Proiectul privind aprobarea Regulamentului cu privire la controlul parlamentar al executării hotărîrilor și deciziilor CEDO urmează a fi supus votului în această sesiune parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?