X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Experții: De ce Platforma nu se pronunță împotriva lui Șor?

14 sep. 2015,, 10:34   Politică
8116 8
Foto: noi.md
Una dintre principalele și inițialele revendicări ale organizatorilor acțiunilor de protest din principala piață a Chișinăului a fost demiterea reprezentanților puterii implicați în „furtul miliardului”. Însă printre pretendenții la demitere liderii protestelor nu-l nominalizează pe Ilan Șor, în timp ce este evident pentru toți că el este figurantul principal al acestui „furt” și astăzi este și reprezentant al puterii, după ce a fost ales primar de Orhei.

În opinia experților, acest fapt poate fi explicat în primul rînd prin faptul că, după cum se spune, Șor i-a contactat pe organizatorii protestelor și le-a promis, dacă este nevoie, el o ”să-i predea” integral pe toți figuranții acestei fraude. Ținînd cont că banii principali care au fost sustrași din bănci, inclusiv pentru acoperirea cheltuielilor precedente, au ajuns în zone off-shore controlate de Șor, experții consideră că noul primar de Orhei ar putea fi afectat mai puțin decît ceilalți.

În rîndul al doilea, Șor are apărători influenți în Occident, cărora el, probabil, le-a promis în definitiv să le dea Aeroportul. În acest caz ei au nevoie de Șor și e de dorit cu mai puțină zarvă în jurul persoanei lui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?