Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Viitorul cod deontologic le va permite judecătorilor să practice activități economice

11 sep. 2015,, 15:35   Societate
3461 4
Foto: vimeocdn.com
Judecătorii au aprobat noul cod de etică și conduită profesională. În cadrul adunării generale a judecătorilor, din 11 septembrie, această decizie a fost votată de majoritatea slujitorilor lui Themis. Cvorumul, care necesita cel puțin 218 reprezentanți, a fost asigurat. Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a anunțat că la adunare au fost înregistrate 248 de persoane, relatează NOI.md.

Adunarea a avut loc pe fundalul declarațiilor spicherului Parlamentului, Andrian Candu, care a inclus reforma sistemului judiciar în lista priorităților sesiunii de toamnă a Legislativului.

Proiectul documentului prevede un punct în conformitate cu care judecătorii nu vor putea prin cumul să fie membri de partid și facă politică. Judecătorilor le va fi permisă activitatea economică numai dacă ei nu vor ocupa posturi de director, manager sau angajat al băncii.

Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, nu a avut posibilitatea să asiste la adunare, din cauza unor circumstanțe neprevăzute.

Președinte al Adunării generale a fost aleasă Liliana Catan, judecătoare la Curtea Supremă de Justiție.

În funcția de nou membru permanent al Comisiei de evaluare din cadrul Curții Supreme de Justiție a fost aleasă, cu majoritate de voturi, Iulia Sîrcu. În cadrul votului secret candidatura ei a fost susținută de 216 judecători.

Stepan Teleucă a fost ales membru al Colegiului disciplinar din partea judecătorilor curților de apel. Prin vot deschis, el a fost susținut de 43 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?