Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Premierul și-a prezentat raportul de activitate, la 42 de zile de mandat

10 sep. 2015,, 12:15   Politică
2399 3

Premierul și-a prezentat raportul de activitate, la 42 de zile de mandat
Foto: ipn.md

În primele 42 de zile de mandat al Guvernului Streleț, membrii executivului au aprobat peste 100 de proiecte de legi, au adoptat măsuri importante în 15 direcții de activitate. Despre acest lucru a anunțat astăzi premierul, care a ținut să facă publice realizările obținute în această perioadă, notează NOI.md.

Valeriu Streleț a precizat că Guvernul a lucrat în direcția restabilirii relațiilor cu partenerii de dezvoltare și cu misiunea FMI, a stabilizării situației în sistemul financiar-bancar, inclusiv coordonarea procedurii de lichidare a celor trei bănci problematice. O atenție sporită a fost acordată procesului de consolidare internă a țării, atît pe dimensiunea cooperării cu autoritățile de la Comrat, cît și în ceea ce privește reintegrarea țării, a menționat Streleț.

Întrebat de ce a fost necesar să prezinte un raport de activitate la marcarea a 42 de zile de mandat, Streleț a precizat că situația tensionată din societate l-a determinat să ia atitudine.

„Sîntem într-adevăr într-un moment de cumpănă și cînd se tensionează situația, se anunță intenții ca Guvernul să fie demis, trebuie să calmăm societatea per ansamblu. Marea majoritate a cetățenilor nu-și doresc demisia, noi am constatat acest fapt, ei vor să fie siguri că Guvernul a reușit să facă cîte ceva. Reiterez scuzele mele publice față de cetățenii care au fost nevoiți să iasă și să protesteze, înțelegînd că problemele sînt într-adevăr grave și că trebuie să găsim soluții, dar soluționarea acestor probleme poate avea loc doar în condiții de stabilitate politică”, a spus premierul.

Totodată, acesta a dat asigurări că nu vor fi admise întîrzieri la plata salariilor și prestaților sociale pînă la finele acestui an. Potrivit lui, anumite proiecte de investiții capitale și de infrastructură, a căror implementare a fost preconizată pentru acest an, vor fi realizate anul viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?