X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu are o nouă funcție

5 sep. 2015,, 12:30   Societate
3050 0

Maia Sandu are o nouă funcție
Foto : click.md

În perioada 5 - 26 septembrie Maia Sandu va îndeplini o nouă funcție. Ea va fi ambasadoarea proiectului DARE Leaders Academy, care este primul program de leadership femeilor cu dizabilități locomotorii și boli incurabile.

Fostul ministru al Educației a declarat într-un interviu pentru diez că societatea moldovenească este mai deschisă deja în sprijinul inițiativei oamenilor cu dizabilități locomotorii, în comparație cu anul trecut.

„Procesul de educare a societății este unul de durată și nu ține doar de școală, chiar dacă nici acolo lucrurile nu stau încă prea bine. Inițiative de tipul DARE pot contribui semnificativ la promovarea subiectului pe agenda societății. Este foarte important ca oamenii să vadă persoanele cu dizabilități locomotorii nu doar ca pe niște persoane care au nevoie de asistență socială, ci ca pe oameni care pot să se afirme, care pot realiza proiecte și să înțeleagă de ce fel de sprijin au nevoie aceștia”, a afirmat Maia Sandu.

Ea a adus și câteva sfaturi pentru cursanții DARE Leaders Academy, în viitoarele lor roluri de lideri în proiectele pe care le vor desfășura.

„Eu personal cred în muncă, în efort susținut, iar munca făcută cu pasiune neapărat conduce la succes. Astăzi avem tot mai multe oportunități, progresul tehnologic deschide posibilități pentru toți. Important este să vrei să le vezi și să nu-ți fie frică să le explorezi. De asemenea, lucrul în proiect înseamnă lucrul în echipă. Un lider trebuie să știe să creeze o astfel de atmosferă în care fiecare să se simtă respectat și apreciat și atunci rezultatele nu vor întârzia să apară”, a mai adăugat ambasadoarea proiectului.

Din data de 5 până pe 26 septembrie, 25 de tineri cu nevoi speciale vor participa la o serie de traininguri concepute astfel, încât să le dezvolte capacitățile de lideri în comunitățile din care fac parte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?