X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Platforma „DA”: Dacă nu vom fi auziți, vom cere alegeri anticipate

4 sep. 2015,, 15:21   Politică
9650 27

Platforma „DA”: Dacă nu vom fi auziți, vom cere alegeri anticipate
Foto: europalibera.org

Dacă guvernanții nu vor da curs revendicărilor înaintate de Platforma „DA”, activiștii vor cere dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Despre acest lucru a anunțat astăzi deputatul primului parlament, reprezentant al Platformei Civice, Valentin Dolganiuc, notează NOI.md.

Printre principalele revendicări ale Platformei se numără demisia funcționarilor care se fac vinovați de fraudele din sistemul bancar și tragerea lor la răspundere penală.

„Acesta este ultimul nostru protest, le arătăm guvernanților cartonașul roșu. Dacă nu acceptă aceste revendicări, vom cere dizolvarea Parlamentului și numirea alegerilor anticipate. Nouă nu ne este frică de anticipate, nu ne e frică că va veni un Dodon, Usatîi sau un Șor. Avem nevoie de oameni cu verticalitate la putere. Vom apela și la UE ca să ne ajute ca primele funcții responsabile în stat să fie depolitizate, ocupate de persoane care merită și care vor fi de partea poporului”, a precizat Dolganiuc.

Reprezentantul Platformei a mai menționat că trei scrisori cu revendicările protestatarilor au fost deja expediate președintelui Nicolae Timofti, premierului Valeriu Streleț și spicherului Andrian Candu. Răspunsul demnitarilor la solicitările activiștilor urmează a fi enunțat în Piața Marii Adunări Naționale în ziua protestului.

„Dacă aceste răspunsuri nu vor fi favorabile, atunci noi vom rămîne la un protest non-stop în piață. Vom trece de la o democrație reprezentativă la o democrație directă, și asta este posibil. Constituția spune că puterea aparține poporului. În niciun caz nu vor fi violențe. Vor fi proteste pașnice, dar presiunea va fi enormă prin numărul cetățenilor care vor fi în piață”, a punctat Dolganiuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?