Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: Schimbarea spre bine în societate poate veni doar din educaţie, iar lucrurile bune nu trebuie abandonate la prima cotitură

1 sep. 2015,, 11:15   Societate
1395 0

Sandu: Schimbarea spre bine în societate poate veni doar din educaţie, iar lucrurile bune nu trebuie abandonate la prima cotitură
Foto : noi.md

Mii de copii au păşit astăzi pentru prima dată pe tărâmul cunoştinţelor, iar sute de profesori i-au întâmpinat cu mare drag. Astfel, fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu, a încurajat dascălii să contribuie la reforme şi să muncească onest.

„După cum am afirmat cu alte ocazii, schimbarea spre bine în societate poate veni doar din educaţie, aşa cum am demonstrat în ultimii trei ani. Munca onestă este calea cea mai sigură pentru obţinerea unor realizări autentice. Cred cu tărie că o să continuaţi pe acelaşi făgaş şi o să demonstraţi tuturor că se poate reuşi chiar şi în condiţii dificile, că lucrurile bune nu sunt abandonate la prima cotitură”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, ex-ministrul Educaţiei a adăugat: „Sper că aţi avut parte de o vacanţă odihnitoare şi vă întoarceţi cu forţe noi. Şi în acest an, vreau să vă amintesc că şcoala trebuie să fie locul în care mergeţi cu plăcere şi depinde de voi toţi dacă acest lucru se va întâmpla sau nu”.

Mai mult, Sandu a menţionat că buna gestionare a unei instituţii de învăţământ depinde atât de elevi, cât şi de profesori.

„Profesorii pot face şcoala un loc în care tinerii să se simtă protejaţi şi încurajaţi, un loc în care toţi deopotrivă se simt parte a comunităţii. Elevii şi studenţii trebuie să înţeleagă că şcoala este cea mai importantă investiţie din viaţa lor şi că profesorii îi pot ajuta enorm în pregătirea şi dezvoltarea personală. O şcoală în care elevii şi profesorii se respectă reciproc nu este doar o şcoală în care se învaţă şi se lucrează cu plăcere, ci şi una cu rezultate foarte bune”, a menţionat fostul ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?