X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Slovacia este dispusă să majoreze importul de miere din Moldova

25 aug. 2015,, 10:15   Economie
3034 0
Словакия готова увеличить импорт меда из Молдовы
Foto: nakonu.com
Slovacia este dispusă să acorde mijloace financiare pentru construcţia în Moldova a unei secţii de omogenizare a mierii, pentru ca ulterior să majoreze importul acestui produs, a spus corespondentului "Infotag" Ambasadorul Slovaciei în RM, Robert Kirnag.

Potrivit spuselor sale, existenţa secţiei nu doar va îmbunătăţi calitatea mierii, dar şi va crea 20 locuri de muncă.

"Slovacia cumpără anual circa 400 tone de miere din Moldova, dar am dori să majorăm importul până la 1000 tone. Pentru aceasta este necesar de a avea garanţie a calităţii, care va fi asigurată de această secţie. Partea slovacă este gata să acorde 35 mii de euro pentru construcţia secţiei în cadrul asistenţei pentru dezvoltarea Moldovei", a spus Ambasadorul.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor din Moldova (ANAM), Ştefan Condratiuc, a spus corespondentului "Infotag" că proiectul propus de slovaci va putea fi realizat deja în 2016.

"Acum proiectul se află la etapa de elaborare. Se cooperează activ cu Ambasada Slovaciei, şi dacă toate aspectele vor fi rezolvate rapid, realizarea proiectului va dura circa un an", asigură el.

Totodată, Condratiuc a menţionat că "35 mii de euro nu sunt suficiente pentru construcţia secţiei, astfel este necesar de a căuta surse suplimentare de finanţare, în caz contrar realizarea proiectului va dura mai mult decât se planifică".

În 2014 recolta de miere în Moldova a constituit circa 3 mii tone, dintre care 2.5 mii tone au fost exportate, preponderent în UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?