X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

În fața blocului ce aparține ansamblului „Codreanca” se construiește o clădire (FOTO,VIDEO)

21 aug. 2015,, 13:00   Capitala
3980 0

Foto : sporter.md

În dimineața întoarcerii ansamblului „Codreanca” de la concursul internațional din Germania, aceștia s-au ciocnit cu un șantier de construcție chiar în fața porții blocului care le aparține. Astfel intrarea, parcarea autocarului „Codreanca” și a automobilelor membrilor ansamblului pe acest teritoriu este imposibilă, transmite NOI.md.

Potrivit sporter.md, dansatorii și antrenorii, ajunși „acasă” s-au ciocnit cu niște instalații de beton lăsate de către muncitorii care construiesc o clădire în apropiere. Compania de construcții susține că are toate actele în regulă, ceea ce îi dă dreptul să continue ridicarea clădirii cu 15 nivele amplasat în fața clubului de dans, astfel blocînd trecerea autovehiculelor care necesită revizii tehnice, parcare și care aparține legal ansamblului.

Petru Gozun, directorul clubului a fost nevoit să cheme poliția. Polițiștii la rîndul lor, au declarat că totul este legal și mai mult de atît, actul ce permite efectuarea lucrărilor de construcție este semnat de viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu.

În urma unei analize minuțioase a proiectului în cauză, s-au depistat unele încălcări majore cum ar fi obligațiunea ca fiecare construcție să fie amplasată minimum 150 metri de la parcuri, în această situație aceasta nu depășește 15 metri. O altă încălcare este că numărul locurilor de parcare obligatorii pentru un bloc locatar cu 144 de apartamente prezent în proiect nu ajunge nici la jumătate, ne mai vorbind de copacii care au fost defrișați ilegal.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?