X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Barbăroșie: Liberalii lasă „portița deschisă” pentru corupție politică

21 aug. 2015,, 12:09   Politică
4151 2

Barbăroșie: Liberalii lasă „portița deschisă” pentru corupție politică
Foto : noi.md

Intenția Corinei Fusu de a modifica Regulamentul privind numirile în funcțiile de director de școală este o tentativă de a controla politic angajații din sistemul educației. Opinia aparține directorului Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie. Alături de alți reprezentanți ai societății civile, Barbăroșie și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu modificările ce urmează a fi întreprinse de liberali în domeniul educației, notează NOI.md.

Potrivit lui Arcadie Barbăroșie, PL ar încerca astfel să-și subordoneze politic întreg sistemul educațional.„Cel mai important motiv este dorința noii echipe de a controla numirile în funcțiile de director. Dorința de a-și impune candidații în acest funcții, pentru că partidul țintește următoarele alegeri, și cel care vine în fruntea Ministerului Apărării, de exemplu, va forța ostașii să voteze cu PL-ul, partidul care vine la Educație, va încerca să forțeze directorii de școli să promoveze un anumit tip de comportament electoral”.

„Al doilea motiv este - «eu sînt stăpîn aici, ia să-l sun pe directorul acela ca să-l transfere în acest liceu pe cutare elev sau să-l accepte în liceu pe unul care nu știe a citi». Deci portița pentru trafic de influență și corupție politică este deschisă”, a explicat Arcadie Barbăroșie.

Precizăm că la propunerea Corinei Fusu, Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiei de director în instituţiile de învăţămînt general a fost modificat. Astfel, candidații înscriși în concurs nu vor mai trebui să obțină certificatul ce atestă îndeplinirea standardului minim de competențe profesionale şi manageriale. Totodată, termenul de șase luni pentru interimatul funcției de director a fost exclus, ceea ce înseamnă că un director interimar își va putea exercita atribuțiile o perioadă nelimitată de timp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?