Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ostalep: Visurile și halucinațiile unei persoane nu pot fi declarate politică a statului

21 aug. 2015,, 10:28   Politică
9141 19
Foto: noi.md
Ministrul apărării al Moldovei și-a depășit atribuțiile de serviciu și trebuie tras la răspundere penală, a declarat pentru NOI.md Valeriu Ostalep, ex-viceministru de externe, director al Institutului de investigații diplomatice și politice.

În ajun ministrul apărării Anatol Șalaru a răspuns „Da” la întrebarea din cadrul conferinței de presă de la București: este scopul Moldovei aderarea la NATO? În interviul acordat postului de radio Europa Liberă Șalaru a adăugat că „aderarea la NATO este scopul meu ca ministru și al Partidului Liberal, pe care îl reprezint”.

„După aceste declarații domnul Șalaru poate să pretindă liniștit la articolul din Codul Penal, care prevede responsabilitate pentru depășirea atribuțiilor. Ministrul apărării nu are nici un drept, în virtutea funcției sale,, să anunțe aderarea Republicii Moldova la vreun bloc militar, deoarece, conform Constituției RM, planurile, visurile și halucinațiile unei persoane nu pot fi declarate politică a țării, atît timp cît Parlamentul n-a adoptat o atare decizie, iar Consiliul de Securitate n-a aprobat-o. Domnul Șalaru și-a depășit atribuțiile de serviciu, și-a asumat funcțiile și ale Parlamentului, și ale Președintelui. Ca rezultat, el va deveni subiect al unui dosar penal. Eu personal voi apela la procuratură, ca el să fie sancționat pentru depășirea atribuțiilor”, - a specificat Valeriu Ostalep.

Nici Președintele Nicolae Timofti, nici primul ministru Valeriu Streleț, nici șefa MAEIE Natalia Gherman, nici alte persoane oficiale din RM, deocamdată n-au comentat declarațiile lui Anatol Șalaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?