Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Noi reguli de activitatea pentru judecătorii de instrucție

19 aug. 2015,, 16:49   Societate
2136 0
Новые правила деятельности для исполнительных судей
Foto: business24.ro
Judecătorul de instrucție va putea fi numit în funcție pe un mandat de trei ani, fără posibilitatea exercitării a două mandate consecutiv. Prevederea se conține într-un proiect de modificare a Legii privind organizarea judecătorească și aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, notează NOI.md.

Documentul prevede că judecătorul de instrucție este numit de Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea președintelui instanței de judecată. La acest post vor putea accede doar judecătorii care dețin o experiență în domeniu de cel puțin trei ani. Proiectul mai stipulează că pînă la începerea exercitării atribuțiilor, magistratul va urma cursurile de formare, în baza unui program special coordonat cu CSM.

O altă modificare prevede că judecătorii vor fi suspendați din funcție dacă au eșuat evaluarea performanțelor sau dacă colegiul disciplinar a propus eliberarea lor din funcție. Pentru evitarea situaţiilor în care aceştia ar continua să activeze pînă la publicarea decretului preşedintelui țăeii, punînd în pericol calitatea actului de justiţie, a fost instituită suspendarea din funcție, din ziua adoptării actului respectiv.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?