X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cramele Moldovei – atracția turiștilor din România

19 aug. 2015,, 14:30   Societate
4487 0

Foto: noi.md

„10 vinuri și 7 crame recomandate. De ce să faci o excursie în Republica Moldova”, este titlul unui articol de pe platforma românească travelzoom.ro. Site-ul reprezintă un „jurnal de vacanță” în care se relatează istorii și experiențe de călătorie, sugestii culinare și sfaturi utile dedicate turiștilor care își doresc să petreacă o vacanță reușită.

Republica Moldova este recomandată ca o destinație accesibilă ce ar trebui vizitată, în luna septembrie, atunci când începe sezonul turismului viticol. „Cu un buget de 400-500 de euro, se pot vizita cele mai cunoscute vinării şi crame şi degusta vinuri moldoveneşti de toată isprava”, afirmă autorul articolului. Pentru turiștii din România, el a realizat un top al cramelor și vinurilor care nu ar trebui ratate pe durata excursiilor, cerând opinia oenologului Sergiu Gălușcă, președintele Școlii Vinului din Moldova.

Potrivit articolului, în topul cramelor ce merită vizitate se află Mileștii Mici – „deținătorul recordului Guiness pentru cea mai mare colecție de vinuri din lume”, precum și Combinatul de Vinuri Cricova – „un palat prezidenţial sub pământ, iar vinurile spumante produse prin metoda clasică sunt printre cele mai bune din lume, dacă luăm în calcul raportul preţ/calitate”. Poziția secundă în top este ocupată de Chateau Vartely ce impresionează prin „bucătăria și vinurile din categoria winemaker’s expert”, urmată de Vinăria Asconi care a creat „un spaţiu de sat tradiţional, unde au fost angajaţi oameni simpli care pregătesc mâncare ca la bunica”. În top a fost menționată și Vinăria Purcari, fiind descrisă ca „legenda vinurilor din Moldova”. Tot aici regăsim și Vinăria Poiana care „impresionează frumuseţea codrilor şi oglinda lacurilor, ospitalitatea oamenilor”, precum și Castelul Mimi.

Turiștii români sunt invitați să nu rateze degustările de vinuri și notează zece recomandări pentru pasionații de licoarea lui Bahus, precum: Negru de Purcari 2009, Taraboste Cabernet Sauvignon 2012, Asconi Sauvignon Blanc 2014, Fetească Regală 2014 Chateau Vartely, Gitana Lupi 2011, Chardonnay 2014 Crescendo, Equinox 5 Elemente 2009, Cabernet Sauvignon 2010 Vinăria Nobilă, Ulmu Merlot 2012 Vinăria Poiana, Etcetera Sauvignon Blanc 2014.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?