X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Inovație: Biciclete „made in Moldova”

19 aug. 2015,, 12:30   Business
7348 6

Inovație: Biciclete „made in Moldova”
Foto : facebook.com

Eticheta „made in Moldova” e una care ar trebui să ne facă mândri de țara noastră, mai ales atunci când este aplicată pe noi tipuri de produse. Moldova nu a produs niciodată biciclete, nici măcar în timpul Uniunii Sovietice.

Fondatorul primei fabrici de biciclete din ţara noastră este Andrei Tchmil, ciclist profesionist, participant și cîștigător al numeroaselor curse mondiale, campion al USSR în cursele din 1992, deținător al Cupei Mondiale 1999. După pensionarea din cariera de ciclist în 2002 a decis să-și continue activitatea sa în sport, doar că la nivel de afacerist.

Producătorul autohton a elaborat în mod independent designul fiecărui model de bicicletă. Primele biciclete le-a numit “masterteh”, iar la dorinţa cumpărătorului poate fi lipit pe ele și un mic steag naţional.

Deocamdată, o anumită parte de piese sunt livrate de la producătorii străini, dar Andrei ne asigură că pe viitor vor fi utilizate doar componente autohtone. Cadrele bicicletelor sunt vopsite în capitala Moldovei, deși sunt turnate şi sudate la fel în străinătate.

Echipa de creație au reuşit să asigure și o varietate a modelelor pe care le produc. Aceştia dispun de modele destinate copiilor, biciclete urbane și montane. Toate acestea pot fi luate și în chirie la un preț simbolic.

Prima întrebare care apare în mod firesc este cea legată de calitatea unui astfel de produs, asamblat în Moldova. Andrei Tchmil ne asigură că ce ține de calitate – “e într-adevăr una de nivel european sau internaţional, ziceţi-i cum vreţi. Cert este că, atunci când vei merge cu o astfel de bicicletă, vei fi mândru să le spui tuturor că ea e produsă în Moldova şi aspectul ei nu te va face să roşeşti”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?