X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sindicatele solicită reexaminarea tarifelor la gazele naturale și energia electrică

18 aug. 2015,, 16:00   Societate
2753 0
Профсоюзы требуют пересмотра тарифов на природный газ и электроэнергию
Foto: novostipmr.com
Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova se arată nedumerită de lipsa din partea autorităților statului a oricăror măsuri de atenuare a consecințelor majorării tarifelor la energia electrică și gaze naturale și solicită repetat efectuarea de către Curtea de conturi a unui audit al activității furnizorilor pentru ultimii ani.

Potrivit lui Oleg Budza, președintele CNSM, sindicatele au atenționat anterior autoritățile și Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică privind efectele nefaste care se vor produce ca urmare a deprecierii leului moldovenesc şi majorării tarifelor pentru consumatorii finali.

”Dat fiind faptul că orice majorarea, chiar și una neesențială, a tarifelor pentru energia electrică și gaze naturale generează scumpiri în lanț absolut la toate mărfurile și serviciile, puterea de cumpărare a populației va continua să se diminueze, agravând situația social-economică și așa dificilă”, a atenționat Oleg Budza.

Amintim că noul tarif pentru gazele naturale livrate consumatorilor finali a intrat în vigoare la sfârșitul lunii trecute, acesta constituind 6 538 lei pentru o mie metri cubi, cu 15,4% mai mare decât tariful precedent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?