Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Platforma DA şi-a lansat spotul pentru protestul din 6 septembrie (VIDEO)

17 aug. 2015,, 10:30   Politică
6972 13
Гражданская платформа «Достоинство и правда» выпустила видеоролик, посвященный акции протеста 6 сентября (ВИДЕО)
Foto: baltonline.md
Platforma Civică Demnitate şi Adevăr şi-a lansat spotul prin care îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova să vină la protestul din 6 septembrie pentru a scoate ţara din captivitate.

„Moldova a ajuns o ţară a hoţiei şi sărăciei, un paradis pentru oligarhi şi criminali. Din cauza jafului miliardelor s-au scumpit lumina, gazele naturale şi carburanţii. Banii pentru pensii şi salarii sunt pe sfârşite. Ce facem? Plecăm, apucăm cu toţii drumul pribegiei sau redevenim cetăţeni? Renaştem sau acceptăm fatalitatea”, se arată în spot.

„Platforma Civice Demnitate şi Adevăr te cheamă la protestul paşnic al schimbării. Dacă te doare, dacă nu mai poţi suporta hoţia şi sărăcia, vino pe 6 septembrie, la ora 12:00, în PMAN, pentru a pune ţara la cale şi a o scoate din captivitate. Uniţi şi determinaţi, cu demnitate şi adevăr, poporul Moldovei îşi ia ţara înapoi”, spun organizatorii protestului.

Precizăm că următorul miting al Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, planificat iniţial pentru 27 august 2015, va avea loc pe 6 septembrie, după ce autorităţile municipale au interzis organizatorilor să desfăşoare manifestaţia în Piaţa Marii Adunări Naţionale la data respectivă, invocând un alt eveniment, al Ministerului Culturii.

Organizatorii mitingului susţin că la 6 septembrie societatea trebuie să decidă:

- „dacă cei care sub acoperirea promisiunilor electorale „Moldova fără sărăcie”, „Protecţia familiei”, „Bunătate, dreptate şi respect”, aducând statul pe muchie de prăpastie, mai au legitimitatea de a conduce ţara pe care au jefuit-o;
- să rupem tentaculele partidelor corupte, generând o alternativă politică pentru actuala guvernare absolut compromisă;

- să ne expunem clar şi răspicat în favoarea alegerii directe a şefului statului, pentru a nu lăsa la cheremul partidelor corupte alegerea acestuia, care îi decorează pe liderii partidelor corupte cu Ordinul Republicii, pentru jafurile comise împotriva ţării şi poporului;

- acţiunile concrete şi permanente de izbăvire a ţării de clica corupte”.

Amintim că Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” a organizat până acum proteste masive pe 5 aprilie, 3 mai şi 7 iunie, la ultimele două fiind prezenţi în jur de 50 de mii de oameni de prin toate colţurile ţării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?