Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fostul lider sindical din Transnistria este acuzat de abuz în serviciu

13 aug. 2015,, 14:15   Societate
2892 1
Foto: actualitati.md
Fostul preşedinte al Federaţiei Sindicatelor, Vladimir Sohin, va fi deferit justiţiei pentru acuzaţii de "folosire a competenţelor contrar intereselor legale ale organizaţiei şi cu scopul de a profita în folosul altor persoane".

Potrivit agenţiei "Infotag", dosarul penal pe numele său a fost finisat de Comitetul de Anchetă al autoproclamatei RMN şi transmis în judecată spre examinare.

Potrivit datelor anchetei, atunci cînd Federaţia Sindicatelor era coproprietară al capitalului normativ al S.A.T.P. "Hotelul "Aist", folosindu-şi competenţele, contrar intereselor economice şi legale ale FST, cu scopul a beneficia de avantaje din numele organizaţiei a semnat un contract de arendă cu S.A.T.P.

Conform contractului, FST a arendat un spaţiu în hotel şi nefundat a transferat în contul curent al acestuia 98,3 mii ruble ($8,8 mii).

"În urma acţiunilor ilegale ale lui Sohin, din cauza cheltuirii nefondate a resurselor financiare, Federaţiei Sindicatelor Transnistriei i-a fost cauzat un prejudiciu semnificativ", se spune în mesajul Comitetului.

După cum a relatat anterior "Infotag", Sohin a condus sindicatele din regiune mai bine de 20 de ani. În aprilie 2014 acesta a demisionat, sub pretextul unor chestiuni de familie. În funcţia de preşedinte Sohin a fost succedat de Evgheni Kahanovschi.

Federaţia Sindicatelor este cea mai mare organizaţie din Transnistria, care reuneşte circa 95 mii de membri în peste o mie de organizaţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?