X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Divergențe între ministrul Finanțelor și cel al Sănătății, la ședința Guvernului

13 aug. 2015,, 12:20   Politică
4979 9

Foto: moldnews.md

Noul regulament sanitar pentru stațiile de alimentare cu produse petroliere a stîrnit discuții aprinse la ședința Guvernului. Regulamentul obligă proprietarii să doteze benzinăriile cu rețele de apeduct și canalizare, să amenajeze încăperi sanitare și să asigure condiții optime de muncă pentru angajați, informează NOI.md.

În timp ce ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a explicat că noile cerințe față agenții economici vor contribui la protecția sănătății populației și angajaților, ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, s-a arătat convins că aceste prevederi vor constitui o povară financiară suplimentară asupra agenților economici și asupra cetățenilor. „Orice impunem noi o să fie un cost suplimentar pentru agenții economici și, respectiv, pentru cetățeni. Implementarea tuturor acestor cerințe costă foarte mult”, a menționat Anatol Arapu.

„Dacă nu adoptăm aceste măsuri asta va fi un cost suplimentar pentru sănătatea populației. Dacă statul nu intervine, atunci noi ne îngrijim de business și nu de sănătatea publică”, a menționat în replică, Ruxanda Glavan.

La rîndul său, premierul Valeriu Streleț a calificat drept contraproductiv acest schimb de replici. „Consider contraproductiv acest ping-pong, îmi pare rău că ajungem la asemenea polemici la ședință de guvern, discutați cît doriți pînă la ședință. Dacă vor fi probleme grave de sistem, vom reveni și le vom corecta, dar, din punctul meu de vedere niște condiții umane cît de cît pentru acești angajați trebuie să fie asigurate”, a precizat Streleț.

Potrivit estimărilor, cheltuielile care vor fi suportate de agenții economici în rezultatul implementării acestui Regulament se ridică la 40 de mii de lei pentru stațiile în construcție și 60 de mii de lei pentru cele deja construite. Termenul de conformare la cerințele prevăzute în Regulament este 1 ianuarie 2017.

Pe teritoriul Republicii Moldova funcţionează 666 de staţii de alimentare cu carburanţi. Din numărul total al staţiilor sînt asigurate centralizat cu apă doar 43,8%, restul folosesc în scop potabil şi menajer apa din sursele locale sau transportată cu cisterna, calitatea căreia în majoritatea cazurilor nu corespunde normelor sanitare în vigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?