X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Micii panificatori consideră că preţurile la pîine trebuie majorate

11 aug. 2015,, 16:45   Economie
2484 0
Foto: ria.ru
Cererea celui mai mare combinat de panificaţie din Moldova - S.A. Franzeluţa de a majora preţurile la pîine cu 15% - evident este prea mare, deoarece pentru acoperirea tuturor cheltuielilor energetice sînt suficiente 3%, consideră directorul companiei de producere a produselor de panificaţie Alex Neosim, Ghenadie Botezat.

Solicitat de corespondentul "Infotag", el a spus că pentru Franzeluţa, care "beneficiază de dotaţii din partea statului, făină gratuită pentru pîinea socială, cerinţa de a majora preţul cu 15% este nejustificat".

Botezat a comunicat că întreprinderea sa a majorat preţurile la pîine cu 1,5-2% cu circa două luni în urmă, iar ulterioara majorare a preţului depinde de conjunctura pieţei.

Vînzătorii magazinelor de firmă ale Franzeluţa afirmă că preţurile au rămas aceleaşi la aproape toate tipurile de pîine. Potrivit spuselor sale, scumpirea a vizat doar cîteva tipuri: Nistru s-a scumpit cu 0,1 lei - pînă la 4,5 lei; Extra de 3,9 lei a fost scoasă din producere, iar în locul acesteia este coaptă Preferata de 4,5 lei.
Franzeluţa este cel mai mare producător de produse de panificaţie cu un sortiment de peste 700 denumiri. Cota de piaţă a întreprinderii - 70%. La întreprindere lucrează peste 2,3 mii de oameni, care produc zilnic 150-160 tone de produse de panificaţie. Statului îi aparţin circa 52% din acţiunile întreprinderii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?