Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Câte deplasări în interes de serviciu au efectuat deputaţii în sesiunea de primăvară

11 aug. 2015,, 14:15   Societate
3309 1
Депутаты провели за полгода всего 29 заседаний, но побывали в 27 странах
Foto: ipn.md
Deputaţii şi angajaţii Parlamentului au efectuat, în sesiunea de primăvară, 55 de deplasări peste hotare în interes de serviciu. Dintre cei 39 de legislatori, care au fost în vizite în străinătate, liberal-democratul Valeriu Ghileţchi este lider şi anul acesta. Deputatul este urmat de colega sa de fracţiune Liliana Palihovici şi democratul Igor Corman.

Potrivit site-ului Parlamentului, Valeriu Ghileţchi s-a aflat, în total, o lună peste hotare în cele nouă vizite de lucru şi oficiale din prima jumătate a acestui an. Vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, a avut cinci deplasări peste hotare, însumând 24 de zile. Tot atât s-a aflat în străinătate şi democratul Igor Corman.

Câte trei deplasări au fost efectuate peste hotare de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, deputatul PLDM, Mihaela Spatari, democrata Valentina Buliga şi deputatul PCRM, Igor Vremea.

În sesiunea trecută, deputaţii şi angajaţii Parlamentului au efectuat 29 de vizite în alte ţări, unde s-au aflat peste 160 de zile. În primele şase luni ale anului, deputaţii au fost în 27 de state.

Principalele destinaţii au fost ţările Uniunii Europene. În Franţa au fost 13 vizite, urmată de Germania, cu patru deplasări. De asemenea, câte trei vizite au fost organizate în Belgia, Italia şi Rusia.

În interes de serviciu, parlamentarii au mers şi în ţări mai îndepărtate cum ar fi China, Etiopia, Tadjikistan şi Turkmenistan.

Cel mai des, legislatorii au participat la şedinţele APCE, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar au efectuat şi vizite la invitaţia parlamentelor ţărilor europene.

Pentru deplasările de serviciu, atât în ţară, cât şi peste hotare, aleşii poporului şi-au stabilit, în acest an, un buget de 5,3 milioane de lei, cu un milion mai mult decât în 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?