Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pușkov: Resetarea relațiilor cu Moscova se va reduce la dorința Chișinăului de a obține beneficii

3 aug. 2015,, 08:20   Politică
8697 12
Foto: novayagazeta-ug.ru
Aspirația conducerii Republicii Moldova de a „reseta” relațiile cu Moscova ar putea să se reducă la o simplă dorință de a obține beneficii economice din partea Federației Ruse. De această părere este șeful Comitetului Dumei pentru afaceri externe, Alexei Pușkov, exprimată duminică pe contul său Twitter, transmite Agora.

„Noul prim-ministru al coaliției liberale din Republica Moldova a făcut un apel de resetare a relațiilor cu Rusia. Eu știu această coaliție după declarațiile sale la APCE: este frenetic anti-rusească. Cel mai probabil, „o resetare” conform Chișinăului înseamnă: vom continua să vă aducem prejudicii, iar voi cumpărați. Asta înseamnă o abordare liberală”, a scris Alexei Pușkov pe Twitter.

Reamintim că în cadrul discursului său ținut la Parlament pe 30 iulie, Valeriu Streleț a pledat pentru „dinamizarea dialogului politic cu Federaţia Rusă în vederea normalizării relaţiilor bilaterale, inclusiv în domeniile comercial-economic, energetic şi migraţional, valorificînd pe deplin potenţialul Tratatului de prietenie şi cooperare”.

„Ne dorim la o normalizare a relațiilor cu Federația Rusă. Ne dorim ridicarea embargourilor, în special la produsele agricole, dar și renunțarea la abordările selective, cînd unor agenți economici li se permite exportul, iar altor nu”, a declarat ulterior noul premier la o emisiune televizată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?