X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Boțan: Plahotniuc s-a speriat de revenirea lui Tkaciuk

31 iul. 2015,, 11:00   Politică
10716 11
Боцан: Плахотнюк испугался возвращения Ткачука
Foto: gagauzinfo.md
Ieri, 30 iulie, în finalul ședinței Parlamentului, în cadrul căreia a fost aprobat noul Cabinet de miniștri, prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a declarat că renunță la mandatul de deputat. El a procedat astfel pentru a doua oară (în octombrie 2013 el l-a fel și-a depus mandatul de deputat), fără a explica însă decizia sa.

Politologul și unul dintre activiștii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” (DA) Igor Boțan a comentat pentru NOI.md această situație în felul următor:

„Să o privim în contextul situației create. În ultimele două săptămîni portalurile informaționale controlate de domnul Plahotniuc au difuzat multe informații privind revenirea lui Mark Tkaciuk în Moldova. Acestui fapt i-au fost dedicate zeci de postări. În fața casei vicepreședintelui PDM a fost instalat un orășel de corturi al protestatarilor, a cărui organizare este pusă tot pe seama lui Mark Tkaciuk. Și brusc Vladimir Plahotniuc își declară demisia. Evident că se impune o conexiune între aceste evenimente. Cred că el s-a speriat foarte mult de revenirea lui Mark Tkaciuk (există dovezi indirecte de instituirea supravegherii exterioare a lui Tkaciuk – nota red.). Glumesc eu sau nu – voi decideți, dar aceasta este părerea mea”, a afirmat Boțan.

În opinia expertului, nu are nicio importanță faptul că în rîndul deputaților a rămas cu un oligarh mai puțin. Pe de altă parte, el va fi lipsit de imunitatea de deputat. „Dar pentru ce-i mai trebuie această imunitate, dacă Vlad Plahotniuc controlează totul în această țară? Poate el vrea să părăsească Moldova? Să dea Domnul să fie așa. Mă bucur că el are sentimentul de frică”, a comunicat Igor Boțan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?