Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Mai mulți pacienți şi-au pierdut vederea în urma unor operații, efectuate la un spital din Chişinău

31 iul. 2015,, 09:47   Societate
5236 3

Foto: infovoronezh.ru

Mai mulți pacienți și-au pierdut vederea în urma unor operații la ochi, care au fost efectuate la Spitalul ''Sfînta Treime'' din Chişinău. Potrivit medicilor, victimele ar fi fost infectate cu un virus.

Pacienţii spun că imediat după intervenţie au apărut dureri puternice de ochi. În consecinţă, nu mai pot vedea cu ochiul operat. Intervenţiile au fost efectuate în diverse săli de operaţii şi de diferiţi medici.

Cazul este investigat de o comisie a ministerului Sănătăţii, dar şi una a Spitalului ''Sfînta Treime".

"E un caz ieşit din comun. Pe 16 iulie au fost făcute 16 operaţii. În 10 cazuri au apărut complicaţii. Care sînt cauzele complicaţiilor deocamdată nu ştim, deoarcece încă nu avem rezultatele de laborator", a menţionat Alexandru Cărăruşă, medic epidemiolog din cadrul CNSP Chişinău.

PUBLIKA.MD aminteşte că, în ultimii ani, în Republica Moldova au existat mai multe cazuri în care pacienții sau rudele acestora au acuzat doctorii de erori medicale. În cele mai multe dintre ele, reprezentanții instituțiilor de profil au negat acuzațiile.

La începutul anului, o copilă de doar trei ani, care suferea de meningită, a murit în ambulanţă, în timp ce era transportată din spitalul din Cărpineni spre cel din Hînceşti. În acest caz, directorii celor două instituții medicale au ajuns pe banca acuzațiilor. Medicii sînt suspectaţi că nu şi-ar fi exercitat conştiincios angajamentele.

În iulie 2014, unei tinere în vîrstă de 21 de ani, din Hîncești, i-a fost înlăturat uterul. Intervenția a fost necesară după ce medicul care a efectuat operația de cezariană a uitat în abdomenul pacientei un pansament.

În 2013, o femeie din Anenii Noi a acuzat medicii de malpraxis, după ce a născut un copil mort. Aceasta a spus că sarcina a decurs fără probleme, iar fătul era viu în timpul travaliului.

Alt caz care a șocat societatea a avut loc în februarie 2012. Un minor de 13 ani din Capitală a murit pe masa de operaţie, în timpul unei intervenţii banale de extirpare a amigdalelor. Medicul care i-a administrat anestezicul a fost demis. Ulterior, acesta a fost restabilit în funcţie.

Un an mai devreme, o tînără în vîrstă de 17 ani a rămas fără uter, după ce doctorii i l-au extirpat din cauza unei infecţii după operaţia de cezariană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?