Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Streleț despre investigația din sistemul bancar: Problema e pe

30 iul. 2015,, 16:31   Politică
7547 4

Streleț despre investigația din sistemul bancar: Problema e în cîmpul Parlamentului
Foto: protv.md

Continuarea investigării la nivel internațional a fraudelor din sistemul bancar este responsabilitatea Băncii Naționale, și nu a Guvernului. Astfel a răspuns Valeriu Streleț, fiind întrebat de deputatul neafiliat Eugen Carpov, ce acțiuni are de gînd să întreprindă pentru a asigura finalizarea anchetei în acest caz, notează NOI.md.

„Compania Kroll a prezentat un prim raport, în care se vede clar că banii au fost furați cu participarea unor companii din Moldova. Din luna aprilie nu s-a făcut nimic în acest sens. Va rămîne acest caz în vizorul dumneavoastră?”, a întrebat Carpov.

La rîndul său, Valeriu Streleț a menționat că nu Guvernul își asumă responsabilitatea pentru inacțiunile BNM, iar dacă Parlamentul consideră că ancheta este tergiversată, atunci să ceară explicații.

„BNM a contractat pentru prima fază de investigație o companie internațională, a doua fază de investigații tot BNM trebuie să o continue. Parlamentul poate iniția audieri pentru a o întreba de ce ezită să continue investigațiile. Sincer să fiu, și eu îmi pun această întrebare. Îmi doresc și eu ca această mare nedreptate să fie corectată, adică banii întorși și vinovații pedepsiți. Problema e pe cîmpul Parlamentului și al BNM. Cred că sistemele de la BNM și Procuratura Generală trebuie resetate”, a precizat Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?