Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Reșetnicov către liberali: V-ați dezis de procurori europeni în schimbul pădurarilor europeni?

30 iul. 2015,, 13:02   Politică
4667 2

Reșetnicov către liberali: V-ați dezis de procurori europeni în schimbul pădurarilor europeni?
Foto : pl.md

Propunerea PL de a transfera Agenția „Moldsilva” din subordinea Guvernului în cea a Ministerului Mediului a stîrnit discuții aprinse astăzi în Parlament. În timp ce liberalii au argumentat că această modificare este necesară pentru asigurarea unei administrări eficiente a domeniului forestier, socialiștii și comuniștii i-au acuzat pe primii de conflict de interese, informează NOI.md.

„Din păcate, agenția «Moldsilva» și domeniul forestier din Moldova au rămas privite mai mult ca o activitate economică, iar aspectele de mediu au fost secundare. Breasla s-a opus acestei reforme, care a fost inițiată cu 10 ani în urmă”, a precizat unul dintre autorii proiectului, liberalul Valeriu Munteanu.

Inițiativa a stîrnit însă nemulțumirea deputaților PSRM și PCRM, care l-au acuzat pe Munteanu de faptul că încearcă să-și promoveze interesele personale și de partid în condițiile în care peste cîteva ore urmează a fi numit în funcția de ministru al Mediului.

„Cu o oră înainte de învestirea Guvernului veniți cu o reorganizare a Agenției «Moldsilva». Din ce cauză v-ați dezis de un procuror european în schimbul pădurarilor europeni?”, a întrebat ironic deputatul comunist Artur Reșetnicov.

„Spuneți-mi, vă rog, cine este candidatul la funcția de ministru al mediului, care urmează a fi învestit? Se pare că există un interes de altă natură aici”, a menționat la rîndul său deputatul socialist Radu Mudreac.

În replică, Valeriu Munteanu a respins acuzațiile, precizînd că această inițiativă nu trebuie privită sub aspect politic, dar sub aspect administrativ. Totodată, acesta a sugerat că va adopta măsuri dure pentru a pune capăt fărădelegilor din domeniul forestier. „Îi salut pe cei care au acaparat pădurile ilegal și vreau să le spun că o să ne întîlnim cu ei și o să verificăm aceste acaparări”, a avertizat Munteanu.

În ciuda polemicilor, documentul a fost aprobat în prima lectură, cu votul deputaților PLDM, PD, PL. Inițiativa mai prevede limitarea atribuțiilor Agenției „Moldsilva”, astfel încît competența de elaborare a politicii de stat în domeniul silviculturii îi va reveni Ministerului Mediului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?