X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Percheziţii într-un club de poker din Capitală

29 iul. 2015,, 16:00   Societate
2955 1
В столичном клубе спортивного покера провели обыск по подозрению в уклонении от уплаты налогов
Foto: gindul.info
Percheziţii într-un club sportiv de poker din Capitală, deschis din anul 2010 și condus de o femeie de 40 de ani, domiciliată în Chișinău.

Potrivit oamenilor legii, în urma verificărilor s-a depistat că localul activează în lipsa actelor prevăzute de legislație, unde erau exploatate 10 mese de joc, iar mijloacele bănești încasate din câștigul clienților, în mărime de 4-5%, nu erau luate la evidență contabilă.

Totodată, în cadrul perchezițiilor, în sala de joc au fost găsite și ridicate diferite înscrisuri de ciornă despre activitatea delicventă a sălii de poker, fișe și cărți de joc, accesorii pentru jocul de poker, 34.500 de lei, 230 de euro și 220 de dolari, bani încasați ilegal.

De asemenea, la trei mese de joc, în cutiile metalice anexate acestora, amplasate la locul de lucru al dealerului, au fost depistate și ridicate fișe de joc cu nominal diferit, care reprezintă echivalentul mijloacelor bănești încasați de la clienți pentru organizarea jocului de noroc.

În urma cercetării încăperilor percheziționate, au fost ridicate două video registratoare, un hard disk, o sticlă cu băutură alcoolică fără marcă de acciz expusă spre comercializare și două sticle cu băuturi alcoolice cu mărci de acciz falsificate.

Astfel, privind reglementarea prin licențierea activității de întreprinzător, pentru fiecare masă de joc urmează a fi achitată taxa de 576.000 de lei anual, dar pentru 10 mese, taxa fiind de 5.760.000, activitate permisă doar cazinourilor înregistrate de persoane juridice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 244 Cod Penal al RM. Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la trei ani de închisoare sau o amendă de până la 60.000 de lei.

Polițiștii au inițiat un complex de măsuri pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea activităților delicvente sau celor care favorizează înfăptuirea acestora.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?