X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Liderul Partidului Nostru cere alegeri anticipate, ameninţînd cu ample acţiuni de protest

27 iul. 2015,, 16:15   Politică
6182 9
Усатый требует досрочных выборов, угрожая акциями протеста
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, cere desfăşurarea în Moldova a alegerilor anticipate, în caz contrar ameninţă că va organiza ample acţiuni de protest.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a prognozat acţiuni de protest în toamna anului 2015 sau "în cel mai rău caz în 2016".

"Noi nu vom sta în faţa caselor lui Filat sau Plahotniuc, lîngă hotelul Nobil, ci ne vom duce la oficiile partidelor. De asemenea, vom instala corturi lîngă Ambasada SUA din Republica Moldova. Vreau să mă adresez şi domnului Mihai Ghimpu: Domnule Mihai, cu cine încercaţi să formaţi coaliţie? Oare nu înţelegeţi de ce nu s-a votat pentru Maia Sandu în calitate de candidat pentru funcţia de premier? Deoarece i-ar fi trimis după gratii şi pe primul, şi pe al doilea. Domnule Ghimpu, aştept răspunsul pînă deseară", a spus Usatîi.

Politicianul presupune că pe fundalul crizei puterii a apărut o oportunitate de a-i schimba configuraţia.

"Am avut un conflict cu Partidul Socialiştilor, dar nu am de gînd să mă războiesc cu PSRM. Noi sîntem gata pentru cooperare şi cu Partidul Comuniştilor, pentru a prelungi «termenul de valabilitate» al lui Vladimir Voronin", a spus Usatîi.

El l-a invitat pentru cooperare în cadrul viitorului parlament şi pe fostul membru al PLDM, în prezent liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă.

Usatîi insistă, de asemenea, asupra organizării în zilele următoare a unei întrevederi cu ambasadorii statelor UE şi SUA pentru discutarea situaţiei din ţară.

El a avertizat guvernarea să nu întreprindă acţiuni provocatoare în privinţa sa sau a activiştilor Partidului Nostru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?