X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fermierii francezi au blocat importul produselor din Spania și Germania

27 iul. 2015,, 11:45   Externe
3601 1
Французские фермеры заблокировали ввоз продуктов из Испании и Германии
Foto: rtr.md
Fermierii francezi au blocat drumurile din Spania și Germania pentru a stopa importul mărfurilor străine, deoarece concurența cu acestea i-au adus pe producătorii locali în prag de faliment, notează Yahoo News.

Astfel, în Alsacia (nord-vestul Franței) tractoarele au blocat un traseu cu șase benzi peste Rin. „Noi permitem trecerea tuturor automobilelor care părăsesc Franța”, a menționat conducătorul comitetului local al fermierilor.

Potrivit sursei citate, la acțiunea de blocare a traseului participă peste 1000 de angajați în domeniul agricol.

În nordul Franței, fermierii revoltați au blocat cu băligar drumurile de acces spre una dintre cele mai vizitate stațiuni balneare, Mon Saint-Michele.
După ce Rusia a introdus embargo la produsele europene ca răspuns la sancțiuni, o cantitate impunătoare de fructe și legume au pierdut piața de desfacere.

Temîndu-se de un lobby puternic din partea agricultorilor francezi, Guvernul Franței a anunțat, miercuri, un pachet de măsuri urgente de asistență, în valoare de 600 de milioane de euro, facilități fiscale și garanții la credite, însă aceste măsuri nu au calmat spiritele în rîndul fermierilor.

Potrivit experților de la Paris, în prag de faliment se află fiecare a zecea gospodărie de fermieri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?