X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum pot fi obținute compensațiile necuvenite? (DOC)

22 iul. 2015,, 15:45   Societate
2430 0
Как получить компенсацию, если она не положена? (ДОК)
Foto: noi.md
Este curios cum sînt repartizate compensațiile pentru fructele predate pentru procesare. Potrivit informației difuzate de preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, la acest capitol au fost înregistrate încălcări, care au costat doar într-un singur caz aproape o pătrime din milion de lei. Dar cîte au fost în total?

După cum se ştie, toamna trecută au reușit să beneficieze de compensații pentru fructe acei producători care au depus actele la Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) pînă la 2 octombrie. Însă în mîinile lui Alexandru Slusari a ajuns un document în care scrie că cine dorește poate să ocolească unele bariere pe calea obținerii compensațiilor, chiar dacă acestea nu li se cuvin.

Astfel, în actul de primire a dosarelor de la pomicultorii din satul Bîrnova, prin care președintele comisiei speciale a transmis șase dosare șefului subdiviziunii teritoriale a AIPA, figurează data de 6 octombrie 2014. Adică acești producători au întîrziat la repartizarea compensațiilor. Și totuși, o gospodărie țărănească din această listă a reușit să obțină 248 mii 910 lei pentru 165,94 de tone date spre prelucrare.

Totodată, pe pagina oficială a AIPA această întreprindere este inclusă în lista beneficiarilor de compensații pentru fructe sub numărul 410 și în coloana respectivă este indicată data depunerii dosarului – 2 octombrie. Ceilalți producători agricoli, incluși în actul respectiv din 6 octombrie, nu au beneficiat de compensații.

Alexandru Slusari se întreabă: „Dacă această informație este veridică, cîte astfel de cazuri mai avem și cine va purta responsabilitate juridică pentru acest lucru?”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?