X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pentagonul ingrijorat de un satelit rus

21 iul. 2015,, 19:00   Externe
4520 2

Foto: vz.ru

Kosmos 2504, un satelit de comunicatie militara, lansat in martie anul curent, a fost perceput de Pentagon drept o racheta antisatelit, relateaza SpaceNews. Potrivit Pentagonului, satelitul ar fi efectuat cel putin 11 manevre pe orbita, pentru a se apropia de ultima treapta a lansatorului care l-a propulsat.

"O asemenea capacitate de manevrare pe orbita atesta ca este vorba despre o racheta antisatelit orbitala", afirma SpaceNews. Anterior, reprezentantii Air Force au anuntat ca supravegheaza satelitii si ca, ulterior, lor li s-au alaturat experti independenti.

Kosmos 2504 este tinut, de asemenea, sub observatie, de centrul pentru operatiuni spatiale al comandamentului strategic al SUA, mentioneaza SpaceNews. John Shelton, directorul Institutului Goerge Marshall, sustine ca "manevrele satelitului rus demonstreaza ca tari precum Rusia si China dispun de capactitati care pot cauza probleme Statelor Unite".

De mentionat ca, anul trecut, un alt satelit rus, Kosmos 2499, a pus pe jar Statele Unite. Intr-un articol din noiembrie 2014, Financial Times scria, printre altele, ca "misteriosul obiect lansat de militarii rusi reprezinta o noua arma antisatelit".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?