X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Găgăuzia a prezentat peste 50 de proiecte în Fondul pentru Eficiență Energetică E5P

20 iul. 2015,, 15:45   Economie
2759 0

Foto: citynews.ro

Autonomia găgăuză a prezentat peste 50 de în Fondul Parteneriatului Estic pentru Eficiență Energetică și Ecologie „E5P”. Informația a fost comunicată de prim-vicepreședintele Comitetului executiv al Găgăuziei, Vadim Ceban, informează NOI.md. Potrivit funcționarului, lista priorităților pentru finanțare a fost întocmită în baza cererilor direcțiilor, administrațiilor raionale și organelor puterii locale.

„Lista proiectelor noastre este prezentată pe 11 foi – circa 50 de proiecte. Cele mai mari proiecte se referă la aprovizionarea cu apă a orașului Vulcănești și municipiului Comrat”, a menționat Vadim Ceban.

Potrivit Comitetului executiv al Găgăuziei, Vadim Ceban a mai spus că Fondul „E5P” poate finanța proiecte ce țin de eficiența energetică a clădirilor administrative, precum și proiecte de mediu, iluminarea stradală, utilizarea și reciclarea deșeurilor.

„Moldova a aderat la acest fond pe 16 octombrie 2014. La această etapă pentru Moldova sînt prevăzute 22 de milioane de euro. Aceasta este contribuția țărilor care au dorit să finanțeze proiecte în Moldova”, a spus Vadim Ceban.

Fondul Parteneriatului Estic pentru Eficiență Energetică și Ecologie „E5P” are un capital social de 93 de milioane de euro. Această structură a fost constituită în anul 2009 de Guvernul Suediei în comun cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții, Corporația Financiară Internațională și Banca Mondială. La 16 octombrie 2014, Moldova a semnat acordul privind transferarea cotizației în mărime de un milion de euro prin care își confirmă participarea la Fondul „E5P”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?