X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

O nouă piaţă de desfacere pentru produsele moldoveneşti

18 iul. 2015,, 17:00   Economie
4455 0
Новый рынок сбыта для молдавской продукции
Foto: is.ru
Produsele agricole moldoveneşti vor ajunge pe o nouă piaţă de peste ocean. Autorităţile canadiene au salutat stabilirea unui dialog direct cu Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova.

Aflat într-o vizită în Canada, viceministrul Agriculturii Vlad Loghin a primit aceste asigurări din partea oficialilor de la Ottawa, care au permis demararea unor expertize care vor accelera importul produselor moldoveneşti, şi anume a primului lot de prune.

Părţile au discutat diverse aspecte ale colaborării bilaterale şi au stabilit standardele de calitate pentru fructele şi legumele autohtone care urmează să fie exportate în Canada.

Totodată, trei mărci de vinuri au trecut etapa de selectare pentru a fi exportate în Canada. Astfel, după îndeplinirea formalităţilor necesare, primul lot de vinuri moldoveneşti urmează să fie exportat în Quebec.

Amintim că pe piaţa din SUA au reuşit deja să pătrundă aproape zece companii de vinicole din Republica Moldova, iar de la începutul acestui an acestea au exportat marfă în valoare de 3,38 mil. dolari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?