Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Liberalii propun extinderea competenţelor autorităţilor locale, permiţându-le să demoleze obiectele construite ilegal

18 iul. 2015,, 12:00   Societate
4059 1
Либералы предлагают расширить полномочия местных властей, позволив им сносить незаконно построенные здания
Foto: ipn.md
Partidul Liberal (PL) propune să fie extinse competenţele autorităţilor locale, permiţându-le să demoleze obiectele construite ilegal şi să readucă terenurile în proprietatea statului.

Potrivit agenţiei "Infotag", unul din autorii documentului, secretarul fracţiunii PL în Parlament, Gheorghe Brega, a scris în blogul său că problemele ce ţin de construcţia ilegală aduc pierderi de milioane bugetului de stat.

"Aparent, toţi se revoltă, declară cât e de necesar de pus capăt acestor hoţii, însă când se încearcă a promova un proiect de lege pentru a curma dorinţa hoţilor de a construi ilegal, aici apare faţa lor adevărată, fără mască a unor deputaţi şi reprezentanţi a unor partide. Sunt hoţi de terenuri de pământ şi toţi trebuie să stea la puşcărie cum şi cel care a furat o anvelopa de la maşină sau două găini de la vecini", a explicat el.

Potrivit deputatului, iniţiativa liberalilor este orientată spre decentralizarea puterii şi transferul mai multor atribuţii primăriilor, care la moment nu au nici o pârghie legală să ia măsuri pentru a reîntoarce terenurile.

"Participând la audierile din comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe, la discutarea acestui proiect, am fost ţinta atacurilor verbale din partea unor deputaţi. Unii deputaţi au afirmat că inadmisibil de a demola clădirile în care s-au investit resurse, şi nu i-a deranjat că terenul a fost obţinut ilegal, iar investiţii sunt mitele date judecătorilor ce au permis construcţia", a scris Brega.

El a refuzat să spună cine sunt aceşti deputaţi care s-au opus iniţiativei, însă a lăsat să se înţeleagă că este vorba despre vicepreşedintele comisiei, fostul ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale, democratul Marcel Răducan.

"El propune să fie operate modificări la legislaţie, conform căror construcţiile ilegale vor fi demolate doar în baza deciziei de judecată. Deputatul sau nu ştie sau nu vrea să ştie că justiţia din Moldova este independentă, şi noi nu avem dreptul să spunem judecătorilor ce să facă. Toţi cei ce protejează fărădelegile sunt businessmeni şi se află la putere de mai mulţi ani. Evident că ei au interese proprii în acest sens", consideră deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?