Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Sturza: Riscăm să rămînem fără salarii şi pensii

16 iul. 2015,, 08:27   Politică
4559 5

Foto: voceabasarabiei.net

Fostul premier Ion Sturza scrie pe pagina sa de Facebook că Republica Moldova se află în mijlocul unei furtuni. Mai mult, acesta susţine că ţara riscă să rămână fără salarii şi pensii, în condiţiile în care negocierile privind formarea unei coaliţii de guvernare continuă să se tergiverseze.

„Republica Moldova se află în mijlocul unei mari furtuni! Furtună perfectă! Aşa ceva nu a existat niciodată în scurta noastră istorie ca stat independent. O combinaţie dintre o criză politică, economică, bugetară, fiscală, etică, de bun simţ şi o criză geopolitică de o amploare, fără precedent – Ucraina, Grecia şi implicit Uniunea Europeană”, a scris Sturza.

„Atenţie! Nu avem timp! Riscăm să rămânem fără salarii şi pensii, în imposibilitate chiar de a face intervenţii chirurgicale de urgenţă. Ţara trebuie guvernată. Guvernată nu de iluzii, ci de cei care au primit, fie şi cam blejit, mandatul poporului la alegeri… Toţi sunt în aşteptarea toamnei, poate atunci, pe răcoare, se vor naşte mai uşor alianţe”, mai scrie în context ex-premierul.

Ion Sturza s-a referit inclusiv asupra reţinerii de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a nepotului şi naşului liderului liberal-democrat, Vlad Filat. Fostul premier le sugerează în condiţiile actuale ale Republicii Moldova celor care intenţionează să mai facă o gaură în barca naufragiată să se ocupe de frustrări şi supărări după ce trece furtuna.

„Nici procurorii nu ar trebui să facă aluzii străvezii la adresa politicienilor implicaţi în negocieri. Dar nici politicienii să nu atace instituţiile statului cu mesaje demagogice şi populiste. Nu intenţionez să mă amestec în actul de justiţie, dar reţinerea unor rude apropiate ale unor politicieni în pline negocieri este o formă fără precedent de intimidare psihică. Justiţiarii nu trebuie să facă politică”, a scris Sturza.

De menţionat că învestirea unui nou Cabinet de Miniştri trebuie să aibă loc până pe 12 septembrie, când se vor împlini trei luni din momentul în care fostul premier Chiril Gaburici şi-a anunţat demisia. În caz contrar, şeful statului va fi obligat să dizolve Parlamentul şi vor fi demarate alegeri anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?