Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Premierul Ucrainei, suparat rau pe Grecia

15 iul. 2015,, 19:00   Externe
4304 6

Foto: udm.ru

Comunitatea internationala consuma prea mult efort si prea multi bani pentru Grecia, desi ar trebui sa se ocupe in primul rand de Ucraina, a estimat seful guvernului de la Kiev, Arsenie Iatseniuk, intr-un interviu pentru Financial Times.

In opinia lui, Grecia trage "toata plapuma", cerand mai multe resurse si un plus de atentie din partea europenilor, in timp ce Ucraina inceteaza sa mai devina o prioritate.

"Fondul Monetar International, Banca Mondiala si alte institutii ne-au promis 25 de miliarde de dolari in urmatorii patru ani, in conditiile in care tancuri ruse pandesc la frontiera noastra, iar economia nationala a pierdut deja 20%. Iar prietenii nostri greci, cu o populatie de patru ori mai mica decat Ucraina, au primit deja 300 de miliarde de euro? Si mai vor alte 60 sau 80 de miliarde?",, a spus Iatseniuk.

Pentru el, Grecia nu este decat o "catastrofa politica". De ce? Pentru ca, a explicat seful guvernului de la Kiev, "este o iresponsabilitate politica sa privezi alte guverne de programe de stimulare pentru a promova reforme de austeritate". Premierul a asigurat ca el si echipa lui vor continua reformele si sunt gata sa pleasca pretul politic.

Pentru anul acesta, UE si SUA au promis Kievului un ajutor de 7,5 miliarde de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?