Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Comisia parlamentară pentru securitate națională organizează audieri privind combaterea traficului de droguri

15 iul. 2015,, 09:05   Politică
2401 0
Foto: stakhanov.org.ua
Comisia parlamentară pentru securitate națională, apărare și ordine publică va organiza astăzi audieri publice privind lupta cu crima organizată și traficul de droguri. La dezbateri vor participa reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Vamal.

Ultimul caz de confiscare a drogurilor a avut loc la începutul lunii iunie. Inspectorii vamali de la punctul de trecere și control Leușeni-Albița au depistat 22 de kilograme de opiu într-un autocar sosit din Portugalia. Potrivit datelor autorităților, drogurile trebuia să ajungă în Rusia.

În martie poliția a reținut trei locuitori ai Moldovei pentru comercializarea a peste trei mii de pastile de Ecstasy.

La începutul lunii februarie poliția a demascat o grupare criminală care a introdus în țară 100 kg de hașiș, 200 de pastile de Ecstasy și 50 de pachete de marijuană. Drogurile în valoare de patru milioane de lei urmau să fie comercializate în Moldova și Rusia.

Anul trecut poliția a lichidat o grupare criminală care comercializa pastilele Ecstasy. La domiciliile membrilor grupării au fost depistate peste 5 mii de pastile de substanțe narcotice. Pastilele Ecstasy a fost aduse din străinătate și vîndute în cluburile de noapte din capitală.

Cel mai mare lot de droguri a fost confiscat în anul 2008. Atunci poliția a reușit să confiște chiar în centrul capitalei 200 kg de heroină în valoare de 10 milioane de euro. Drogurile au ajuns în țara noastră din Afganistan și urmau să fie transportate în Uniunea Europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?