Premierul interimar consideră că multe reforme au devenit posibile datorită sprijinului Consiliului Europei

Premierul interimar consideră că multe reforme au devenit posibile datorită sprijinului Consiliului Europei
Герман: многие реформы стали возможны благодаря поддержке СЕ
Foto: noi.md
Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, consideră că „multe dintre reformele şi realizările din Republica Moldova au fost posibile exclusiv datorită sprijinului şi expertizei Consiliului Europei”. Opinia a fost exprimată în mesajul adresat secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu prilejul a 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Biroul relaţii cu presa al Guvernului.

"Astăzi marcăm 20 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei, cu această ocazie, la Chişinău fiind lansat un timbru poştal aniversar. Acest eveniment ne oferă oportunitatea de a evalua parteneriatul cu Consiliul Europei, care s-a dovedit a fi unul extrem de important în procesul de construire a tinerei noastre democraţii. Implementarea standardelor organizaţiei a influenţat pozitiv atît instituţiile naţionale, cît şi fiecare cetăţean în parte, în procesul de transformare şi asigurare a statului de drept, democraţiei şi drepturilor omului", a declarat Gherman.

Ea a subliniat că "cel mai important obiectiv rămîne trecerea la etapa de postmonitorizare a Republicii Moldova de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei".

"Sînt ferm convinsă că dialogul bilateral fructuos va avansa, în continuare, în special prin dezvoltarea unor iniţiative noi", se subliniază în mesaj.

Moldova mai bine de 10 ani cere încetarea monitorizării din partea APCE şi trecerea la etapa de postmonitorizare.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

дечебал 15 iul. 2015,, 16:38

все реформы коту под хвост наркоманы проститутки воры и бандитизм гомики и ***ры вот реформы молдовы

Valeriu 14 iul. 2015,, 16:55

Furam miliardul, si BEM)!
http://s58.radikal.ru/i160/1507/8d/d0afdf9ddbb8.jpg

Guy_Fawkes 14 iul. 2015,, 11:50

sa considere si sa stii ca si asa este sunt doua lucruri diferite ,nimic bun pentru tara aceasta nu a facut si nici nu va face europa pina nu o sa vrem noi sa ne facem,cit va fi acesti oameni la conducerea tarii vom merge spre degradare si niciodata spre bine

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load