X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Salariile directorilor ANRE ar putea fi reduse pînă la 60 de mii de lei

10 iul. 2015,, 10:08   Economie
3333 5

Salariile directorilor ANRE ar putea fi reduse pînă la 60 de mii de lei
Foto : n4.md

Salariile membrilor Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică urmează a fi reduse cu circa 15 mii de lei, pînă la 60 de mii de lei. Astfel, dacă anterior, plafonul salarial al unui director constituia cinci salarii medii lunare ale angajaților Agenției, Parlamentul intenționează să diminueze cu un salariu acest plafon. Subiectul a fost pus în discuție, în cadrul ședinței de ieri a Legislativului, notează NOI.md.

„Salariul pentru fiecare dintre cei cinci directori ai Consiliului de administrație al ANRE nu va depăși valoarea a patru salarii medii lunare ale angajaților Agenției”, a anunțat președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Ștefan Creangă.

Propunerea a fost criticată de deputatul socialist Vasile Bolea, care a propus că plafonul să fie de maximum două salarii medii pe Agenție, adică 30 de mii de lei.

„La noi cea mai înaltă funcție în stat este cea de președinte, care dacă nu greșesc primește 10 mii de lei, și atunci cînd în cazul unui șef de agenție noi plafonăm nu mai mult de 60 de mii de lei, mă scuzați. Eu cred că fiecare cetățean care ne privește acum își pune mîinile în cap”, a menționat Bolea.

„Nu este o abordare corectă. Noi nu putem să stabilim unui director care examinează tarife un salariu de 10 mii de lei sau 15 mii de lei”, a replicat, la rîndul său, Ștefan Creangă.

Deputatul liberal Iurie Chirinciuc a propus că bugetul ANRE să nu fie aprobat pînă cînd în cadrul instituției nu va fi efectuat un audit intern. Potrivit lui, instituția a refuzat de cîteva ori efectuarea unui audit.

Precizăm că deputații au examinat în ședință plenară bugetul ANRE pentru anul 2015, însă, din lipsă de cvorum, documentul nu a fost aprobat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?