X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova va avea un registru unic al agenţilor imobiliari

8 iul. 2015,, 16:30   Societate
2617 0
В Молдове появится уникальный регистр агентств недвижимости
Foto: kp.md
Uniunea Agenţiilor Imobiliare din Chişinău (UAIC) a anunţat marţi, 7 iulie, despre încheierea procesului de elaborare a unui registru unic al companiilor autorizate şi al specialiştilor atestaţi pe piaţa imobiliară, notează agenţia "Infotag" cu referire la UAIC.

Proiectul este conceput drept suport semnificativ atît pentru cei care vînd sau cumpără bunuri imobiliare, cît şi pentru autorităţi. Datorită noii resurse, se vor diminua riscurile consumatorilor: oricine va putea să verifice reputaţia profesională a partenerului, să ia act de nivelul lui de calificare, să-i verifice experienţa.

În cadrul proiectului, pînă la sfîrşitul lunii se va unifica baza de date a circa 20 de companii. Toate ofertele se vor putea regăsi pe site-ul www.uniuneaimobiliara.md. Portalul va funcţiona după principiul sistemului de căutare – vizitatorii site-ului pot selecta agenţii imobiliari după regiune şi oraş.

Registrul va putea deveni un stimul pentru autoperfecţionarea companiilor de pe piaţa imobiliară. În prezent, pe piaţă există un dezechilibru: intermediarii de bună credinţă se află într-o situaţie inegală faţă de cei care se ocupă cu perfecţionarea calificării profesionale.

Odată cu crearea site-ului, consumatorul va putea verifica după registru care agent imobiliar este disponibil să ofere servicii de cea mai înaltă calitate. Introducerea informaţiilor în registru va fi făcută exclusiv de către administratori speciali. Pentru a obţine accesul la baza de date, ei vor trebui să utilizeze o cheie electronică de autorizare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?